21.04.2025 | 14:57

קרדיט תמונה: יח״צ

מועמדות מרגשת של ״כאן״ לפרס בינלאומי

התסכית "שישה באוקטובר" של תאגיד השידור הישראלי, מועמד לפרס התסכית הטוב ביותר לשנת 2025 בפסטיבל הרדיו הבנילאומי בניו יורק.

קרדיט תמונה: יח״צ

לציון שנה למלחמה ולאחר עשרות שנים שבהן לא שידר השידור הציבורי בישראל תסכיתי רדיו מתוסרטים, יצרו בכאן תסכית ראשון (פודקאסט דרמתי): "שישה באוקטובר", הוא דרמת אודיו בת שישה פרקים, שמביאה שישה סיפורים ישראליים דמיוניים שונים, שמתרחשים כולם ביממה שלפני שבעה באוקטובר ונגדעים עם האזעקה בשבת ב-06:29. בין המשתתפים בפרקי התסכית השחקנים אגם רודברג, ריטה שוקרון, סנדרה שדה, אבי דנגור, ועומר חזן.

את התסכית המקורי כתב אור מצא ("הכוורת") ויצרו אור מצא ואלכסה לרנר, הפקה: אודיו דרמה.

יוצרי ההסכת, אור מצא, אלכסה לרנר וחברת אודיו דרמה: "אנחנו שמחים ומתרגשים לעמוד על במה אחת עם גופי השידור הבולטים בעולם כמו נטפליקס ו-BBC ולספר את הסיפור הישראלי. בזכות יכולת התאגיד, נכס תרבותי נדיר בנוף שלנו, ליזום ולתמוך בפרויקט יחודי כל כך, ולעודד עשייה במדיום הרדיו – היצירה הישראלית נמצאת על המפה באחד מפרסי הרדיו החשובים ביותר בעולם.

מרגש לדעת שיש צמא ופתיחות עולמית לשמוע על מה שקורה פה אצלנו, גם כשהפצע מדמם ופתוח וגם כשהחומר לא מתנצל ולא עוסק בהלקאה עצמית.

זה כבוד עבורנו ועבור אולפני אודיו דרמה להגיע להישג משמעותי כל כך בשדה העולמי. אנחנו מודים לשותפים שלנו בתאגיד – תומר מיכלזון, מנהל כאן הסכתים ולי-אור אברבך, סמנכל הרדיו על האמונה בחומר ועל היצירה המשותפת והאמיצה".

פרקי התסכית "שישה באוקטובר", זמינים באתר כאן בקישור הבא: https://www.kan.org.il/content/kan/podcasts/p-808805/

התסכית "שישה באוקטובר" הוא חלק משורת פרויקטים של כאן הסכתים לציון יום השנה לאירועי שבעה באוקטובר, בהם גם הסכתים דוקומנטריים כמו "אסיף" של מאיה קוסובר וניר גורלי (יוצרי "שיר אחד") ו"נחל עוז, המוצב שהופקר", תחקיר של קרן נויבך ("סדר יום") וצליל אברהם ("חיות כיס"), על סיפורן של התצפיתניות ממוצב נחל עוז.

התסכית העברי הראשון נכתב על ידי מיכאל אוהד עוד בימי המנדט הבריטי. לאורך השנים, שודרו בקול ישראל אלפי שעות של תסכיתים, אשר נכתבו על ידי מיטב הסופרים והתסריטאים, ובהם אפרים קישון, חנוך לוין, יגאל מוסינזון, שולמית הראבן ואחרים, ושוחקו על ידי בכירי השחקנים הישראלים. תסכיתים זכורים במיוחד הם "תעלת בלאומליך" שהחל כתסכית בשנות ה-60' בקול ישראל, ותסכיתים בהמשכים כמו "פול טמפל", "משפחת שמחון" ו- "כלבם של בני בסקרוויל".

לשיתוף הכתבה:

כותרות אחרונות

70 תובעים נוספים נגד הבנק המוכר

רצים וזוכרים: מרוץ השישה ה-16 ברחובות יוצא לדרך

כך תשתלב ה-AI באבטחה

אלה הפיצויים שהעירייה תשלם על מדרכה משובשת

סיכום מסע הלוויה של ראש ישיבת כסא רחמים מרן רבי מאיר מאזוז זצוק"ל

ככה הגיבה תנועת המילואימניקים להדחה הדרמתית

מעוניינים לפרסם אצלנו באתר? מוזמנים להשאיר פרטים ונציג יצור קשר בקרוב!

דילוג לתוכן