קרן הון סיכון פרגרין (Peregrine Ventures), שמתמחה בהשקעות בטכנולוגיות רפואיות משנות חיים בארץ וברחבי העולם, קיימה אירוע בכירים מיוחד שהוקדש לדור חדש של חיישני לב מושתלים שמנטרים מרחוק את מצבם של חולים הסובלים מאי ספיקת לב.
חיישנים מושתלים המנטרים מרחוק אי ספיקת לב הם הלב של תעשייה חדשה המתמודדת עם הסיכונים הבריאותיים של כ-1% עד 2% מאוכלוסיית העולם – דהיינו כ-80 – 160 מיליון חולים שסובלים מאי ספיקת לב. בארה"ב לבדה מתגלים מידי שנה למעלה מ-1.5 מיליון חולים חדשים. הכנס עסק בחידושים טכנולוגיים בתחום, במגמות חדשות בתעשייה, בפוטנציאל המסחרי, בתועלות למטופלים ולמערכות הבריאות, וסיפק נקודת מבט למשתתפים על צרכים טכנולוגיים של השוק במבט קדימה לטווח של 10-15 שנים.
בכנס השתתפו ונשאו דברים יונתן גולדשטיין, דירקטור אסטרטגיית חדשנות והון סיכון בחברת Boston Scientific, ירון קידר, סגן נשיא בכיר למו"פ ב-Edwards Lifesciences, ד"ר דין נחמן, ,MD, FHFA קרדיולוג בכיר, מנהל מרכז החדשנות בטכנולוגיות קרדיולוגיות, המכון למחלות לב, המרכז הרפואי הדסה. מטעם קרן פרגרין נשאו דברים, איל ליפשיץ, שותף מייסד ומנהל קרן פרגרין ונצ'רס וליאור שחורי, שותף בקרן פרגרין ומנכ"ל חממת אינסנטיב שבבעלות קרן פרגרין.
איל ליפשיץ, שותף מייסד ומנהל קרן הון סיכון פרגרין: "ניטור מרחוק באמצעות סנסורים מושתלים השיג תוצאות מבטיחות בניסויים קליניים, עם יכולת לזהות החמרה מוקדמת ולמנוע אשפוזים מיותרים. בנוסף, מטופלים עם הפרעות קצב משמעותיות, כגון אלו שעברו השתלת קוצב לב או דפיברילטור (ICD) עשויים להפיק תועלת רבה מניטור מרחוק באמצעות סנסורים מושתלים לניהול מצבם ולמניעת אירועים מסכני חיים. בהשוואה למחלות כרוניות קשות אחרות כמו סוכרת, בהן ניטור רציף הפך לחלק בלתי נפרד מהניהול הרפואי, צפוי כי ניטור מרחוק באמצעות שתלים יהפוך לאחד הכלים המרכזיים בניהול אי-ספיקת לב בעתיד הקרוב". לדברי ליפשיץ, "מחקרים הוכיחו כי ניתן באמצעות חיישנים מושתלים ייעודיים לניטור אי ספיקת לב להקטין את מספר ימי האשפוז ולשפר את איכות החיים של חולי אי ספיקת לב."
ליאור שחורי, שותף בקרן פרגרין ומנכ"ל חממה אינסנטיב: "בישראל נמצאים בפיתוח מספר שתלים לניטור ובתחום אי ספיקת הלב אף מוצגת לראשונה מערכת המבצעת ניטור ללא שתל כלל, כלומר ללא צורך בכניסה לגוף. המערכת פותחה על ידי Cordio Medical, חברת פורטפוליו של פרגרין ונצ'רס. היא מבוססת על עיבוד דיבור של המטופל בשילוב בינה מלאכותית ומאפשרת מעקב אחר מצבו הרפואי באמצעות אפליקציה בטלפון הנייד. מערכת זו מספקת לחולים כלי לניטור מצבם ולהתרעה מוקדמת על החמרה אפשרית, ובכך מאפשרת התאמת טיפול תרופתי במטרה למנוע הידרדרות ואשפוזים. המערכת של Cordio קרובה מאוד לקבלת אישור FDA וצפויה בקרוב לאפשר למיליוני מטופלים שיפור משמעותי באיכות ובתוחלת חייהם".
לדברי שחורי: "תאגידים רפואיים גדולים נוטים להיכנס להשקעות בחברות סטארט-אפ בשלבים מוקדמים יותר. השקעות אסטרטגיות אלו נועדו להבטיח היכרות מעמיקה עם הטכנולוגיה כבר בשלבי הפיתוח הראשונים ולאפשר השפעה על מפת הדרכים של הסטארט-אפ ועיצוב כיוונו העתידי. שותפויות מוקדמות מסוג זה מספקות מומחיות קריטית וביטחון נדרש הן להנהלת החברה והן למשקיעים הפיננסיים. התאגידים הרפואיים מבינים את החשיבות של השקעה, השפעה ופיתוח יחסים קרובים עם חברות סטארט-אפ, אשר עשויות להוות מנוע צמיחה משמעותי עבורם בעתיד".
ד"ר דין נחמן, , MD, FHFA קרדיולוג בכיר, מנהל מרכז החדשנות בטכנולוגיות קרדיולוגיות, המכון למחלות לב, המרכז הרפואי הדסה: "ניטור של חולי אי ספיקת לב יכול להשפיע על ניהול חולים בדרגת מחלה בה הם סימפטומטיים בתפקוד היום יומי או לאחר אשפוז בשל החמרה באי ספיקת לב. מטופלים אלה בסכנה של עשרות אחוזים לאשפוזים חוזרים עם פגיעה משמעותית באיכות החיים, ירידה בתפקוד ותמותה. חולה אי ספיקה שמגיע לאשפוז יוצא ממנו אדם אחר ובמקרים רבים הוא צפוי להתדרדרות כרונית, פגיעה משמעותית באורח החיים ואף תמותה".
ד"ר נחמן הוסיף: "ניטור של המטופלים הללו על ידי מוניטורים מושתלים או לבישים העוקבים אחרי סמנים מוקדמים להחמרה כמו לחצים תוך לבביים או בצקת, יאפשר זיהוי ההחמרה עוד לפני התסמינים, טיוב הטיפול התרופתי ומניעת אשפוזים ותמותה. לאסטרטגיה זו יתרונות הן למטופל במניעת אשפוזים ותחלואה המובילים לירידה באיכות החיים וברמה התפקודים, והן מבחינה מאקרו כלכלית הודות למניעת אשפוזים מרובים המהווים הוצאה גדולה על מערכת הבריאות".
קרן הון סיכון פרגרין עוסקת בהשקעות בחברות פורצות דרך בתחומי מדעי החיים בארץ ובעולם, ביניהן חברות בתחומי הביוטק, המכשור הרפואי והבריאות הדיגיטלית, שמפתחות טכנולוגיות לשיפור מצב המטופלים וליעילות מערכות הבריאות. פרגרין מנהלת כ-600 מיליון דולר בחמש קרנות השקעה, ומשקיעה בחברות בכל השלבים – החל מפרה סיד ועד שלבים מתקדמים. על פי דוח ה-Health Tech 2024 Map של Startup Nation's Central, פרגרין היא המשקיעה הפעילה בישראל בתחום הבריאות בשנה האחרונה לאחר שביצעה 15 השקעות בתחום בשנת 2024