סקר תנועת התאוררות מצא: רוב הציבור מאמין כי המשטרה נוקטת באלימות יתר כלפי אזרחים ובקרב חילונים המספר עולה משמעותית. כמחצית מהישראלים לא מאמינים במשטרה. גם רוב החרדים לא מאמינים במשטרה. בקרב מצביעי עוצמה יהודית ניכרת עלייה חדה בתמיכה בפעילות המשטרה. תנועת התאוררות: המשטרה הפכה פוליטית ואלימה – אם ישראל חפצה בדמוקרטיה, עלינו למגר את אלימות המשטרה מיד״
השבוע תשיק תנועת התאוררות קמפיין נגד האלימות המשטרתית והפיכתה של משטרת ישראל לגוף פוליטי.
עבור הקמפיין הזמינה תנועת התאוררות סקר עומק הבוחן את עמדות הציבור כלפי המשטרה וממצאי הסקר מדאיגים ביותר.
על פי הסקר כ-47% מהישראלים אינם מאמינים למשטרה. בעוד 60% בקרב הקהל הלא חילוני בישראל מאמין למשטרה, בקרב חילונים יש היפוך מגמה כאשר למעלה מ-55% מהחילונים אינם מאמינים למשטרת ישראל. גם בקרב חרדים ישנו רוב של 52% אשר לא מאמין למשטרת ישראל.
על השאלה ״האם תחת ניהולו של בן גביר האמון שלך במשטרה עלה או ירד״ התשובה גורפת כ- 48% טענו כי האמון שלהם במשטרה ירד בעקבות מינוי בן גביר לעומת כ-29% בלבד שטענו כי האמון שלהם עלה. בקרב אלו שדעתם השתנתה (לטובה או לרעה) המספרים מוחלטים. כ-62% טענו שהאמון ירד לעומת 38% שטענו כי האמון עלה. על השאלה, כיצד אתה מדרג את כהונת בן גביר 65% טענו כי הוא פגע במשטרה לעומת 35% שטענו כי הוא שיפר.
בסוגיית האלימות התוצאות מובהקות אף יותר. בקרב בעלי הדעה, 50.5% מהאזרחים מאמין כי המשטרה מפעילה אלימות יתר כנגד אזרחי המדינה, כ-36.4% חושבים שהמשטרה מפעילה אלימות, אך במידה הנכונה, ורק כ 13.1% טענו כי המשטרה אינה מפעילה מספיק אלימות. בקרב חילונים המספרים גבוהים בהרבה כאשר למעלה מ-60% מאמינים שהמשטרה מפעילה כוח יתר על המידה. לעומת זאת, בקרב מצביעי הקואליציה המגמה משתנה. כ-22% סבורים שהמשטרה אינה מפעילה מספיק כוח, כ-44% חושבים שהמשטרה מפעילה כוח במידה הנכונה ואילו 17% מאמינים שהמשטרה מפעילה כוח יתר על המידה.
שאלנו גם – האם לדעתך דוברות המשטרה מפיצה הודעות לא אמינות ולא מקצועיות. גם שם, רוב בקרב בעלי הדעה מאמינים שאכן כך הדבר ואילו רק 43% מאמינים שדוברות המשטרה מפיצה אמת. בקרב אלו הטוענים כי דוברות המשטרה מפיצה הודעות לא אמינות, רוב המשיבים סבורים כי הדבר נועד על מנת לרצות את השר ואילו היתר סבורים שהדבר נועד כדי לכסות על תקלות הדרג המקצועי. גם לגבי מח״ש, אין אמון בציבור כאשר 52% מהציבור כלל לא מאמין למחלקה לחקירות שוטרים.
משאנה אורליק, מנכ״לית תנועת התאוררות, המובילה את הקמפיין למאבק באלימות המשטרתית נמסר בתגובה לממצאים: ״הפיכת המשטרה לפוליטית ואלימה היא מרכיב יסודי בצמצומו של משטר דמוקרטי. אנחנו יוצאים כעת למאבק על דמותה הדמוקרטית של ישראל. הגענו לסיטואציה שרוב האזרחים לא מאמנים בגוף שאמור לשמור עליו ולעומת זאת, רוב האזרחים אכן מאמינים כי מדובר מבגוף המפעיל אלימות יתר במטרה לדכא את הציבור. בעוד המשטרה הפכה פוליטית ואלימה – אם ישראל חפצה בדמוקרטיה, עלינו למגר את אלימות המשטרה מיד״.