24.01.2025 | 05:29

קרדיט תמונה: דר'  נורית אליאש

זה הפרוייקט שיציל את מה שמכנים ״משאב טבע קריטי להמשך קיומנו״

פריצת דרך ישראלית בניהול אקרית הוורואה (טפיל) בכוורות

קרדיט תמונה: דר'  נורית אליאש

פרויקט חדשני של מכון שמיר למחקר ומו"פ עוטף עזה זוכה לתמיכה של 1.4 מיליון ₪ מטעם הרשות לחדשנות * הפרויקט מציב את ישראל בחזית המחקר והטכנולוגיה בתחום החקלאות והדבורים על ידי פיתוח פתרונות הדברה שיהיו בטוחים לדבורים, לאדם ולסביבה.

מכון שמיר למחקר ומו"פ עוטף עזה מובילים יחד יוזמה פורצת דרך לטיפול באקרית הוורואה, אחד המפגעים המרכזיים שמאיימים על בריאות דבורי הדבש בעולם. במסגרת קול קורא של הרשות לחדשנות, זכה המיזם לתמיכה משמעותית של 1.4 מיליון ₪ , שמטרתו לייצר פתרונות הדברה ידידותיים לסביבה ולהבטיח את בריאות אוכלוסיות הדבורים החיוניות להאבקת גידולים חקלאיים בישראל ובעולם.

באמצעות שילוב של ידע גנומי, טכנולוגיות חדשניות ושיטות יישומיות, הפרויקט שואף להציע מענה ממוקד נגד 'אקרית הוורואה', טפיל שמסכן את חיי הדבורים ומוביל לפגיעה חמורה בתפקוד הכוורות ובהאבקת גידולים.

את הפרויקט מנהלות שתי חוקרות מובילות בתחומן: דר' נורית אליאש ממכון שמיר, חוקרת דבורים המתמחה באקרית הוורואה, ודר' אסנת מלכה ממו"פ עוטף עזה, חוקרת דבורים המתמחה באקולוגיה כימית. יחד עם חברת ההזנק הישראלית ToBe, הן מפתחות פתרונות טכנולוגיים מתקדמים לניהול בר-קיימא של הכוורות.

"תוצאות המיזם צפויות לחולל שינוי משמעותי בניהול אוכלוסיות הדבורים בישראל ובעולם. החזון הוא יצירת עתיד בטוח ובר-קיימא עבור החקלאות, תוך צמצום נזקים סביבתיים ושמירה על הטבע. כשהמאבק על עתיד הדבורים והחקלאות בעיצומו, הפרויקט מציב תקווה חדשה לייצור מזון בר-קיימא ולשמירה על משאב טבע קריטי להמשך קיומנו" מסכמת דינה גלעד, מנכ"לית מכון שמיר למחקר

לשיתוף הכתבה:

כותרות אחרונות

בעקבות הטרנד בטיק טוק: הוועדה דנה בחובות של אלפי שקלים של צעירים לביטוח הלאומי

כך צמחה פעילות עמותת מרום בשנת 2024

בילינסון מקבוצת כללית: היערכות אחרונה לקראת קליטת השבים למחר

לקראת ספירת הציפורים הגדולה: המדריך המלא לציפורי נחל הירקון

ניצחה את הסרטן וצלצלה בפעמון: הטקס המרגש

ממשכים לעודד יזמות וחדשנות במיזמי אגריטק!

מעוניינים לפרסם אצלנו באתר? מוזמנים להשאיר פרטים ונציג יצור קשר בקרוב!

דילוג לתוכן