אל"י – האגודה להגנת הילד, הארגון היחיד בישראל המטפל בכל סוגי האלימות בקרב ילדים ובני נוער (מינית, פיזית, נפשית), מרחיב את פעילותו וייכנס לראשונה לתחום טיפולים המיועדים לסייע לבני נוער המבצעים פגיעות עצמיות, שאינן אובדניות. הכניסה לתחום הטיפול החדש, שאינו מפותח בישראל ואף בעולם, באה בעקבות העלייה במקרים של מצוקה נפשית, המתבטאת לעיתים בהתנהגויות פגיעה עצמית, במיוחד בקרב צעירים שנפגעו בעקבות אירועי מלחמת חרבות ברזל.
המידע המחקרי המצטבר מידי יום מצביע על כך שמצבים של מלחמה ואירועים טראומטיים עלולים להביא להתפתחותם של קשיים נפשיים כמו דיכאון, חרדה והפרעה פוסט טראומטית. מאפיינים אלה, יחד עם חוסר יכולת לעבד חוויות טראומטיות, מובילים לעיתים את בני הנוער להביע את מצוקתם באמצעות פגיעה עצמית, מתוך רצון להקל על חוויות קשות שעברו, או מתוך חוסר אמצעים אחרים להבעה רגשית.
לדברי נשיא עמותת אל"י, ערן צימרין: "הצורך במענה טיפולי מקיף לצעירים שמתמודדים עם פגיעות עצמיות הולך וגובר, במיוחד על רקע אירועי מלחמת חרבות ברזל. וכעמותה היחידה בישראל המטפלת בכל היבטי הטראומות בקרב וילדים ובני נוער, אנו מחויבים להציע תמיכה רגשית ותוכניות טיפול ייחודיות, מתוך הבנה כי במצבים כאלו לא מדובר רק בסיוע רגיל, אלא בהצלת חיים של ממש."
ליטל פלג, המובילה בישראל את תחום הטיפולים בקרב בני נוער שחוו פגיעות עצמיות, ושתרכז את התחום החדש בעמותת אל"י, מוסיפה: "פגיעה עצמית מהווה דרך "קלה" להפגת מתח עבור רבים מהצעירים הנושאים עמם זיכרונות טראומטיים. המטרה שלנו היא לספק להם כלים להתמודד עם המצוקה הרגשית, לעזור להם לפרוק את החוויה באופן בריא ולאפשר להם חזרה לשגרת חיים תקינה ככל הניתן."