בית המשפט הרשיע בחמישי האחרון את ראמי הייב בעבירות של גביית דמי חסות, סחיטה באיומים ושיבוש מהלכי משפט. כתב האישום הוא הראשון שמתבסס על חוק הפרוטקשן של חה"כ יצחק קרויזר: "הבטחנו וקיימנו. בהובלת השר בן גביר אנחנו מחוללים מהפכה במשילות, שמתבטאת במעשים ופחות בדיבורים."
בהכרעת דין ראשונה מסוגה הרשיע בית המשפט השלום בטבריה בחמישי האחרון את ראמי איסמעיל הייב בעבירות של גביית דמי חסות. הכרעת הדין התקדימית מתבססת על חוק הפרוטקשן שחוקק יו"ר סיעת עוצמה יהודית חה"כ יצחק קרויזר. משפטו של הייב מהווה את יריית הפתיחה במאבק בגובי דמי חסות, לצד עשרות הליכים משפטיים נגד עבריינים נוספים שמתנהלים בימים אלה.
ב-10 באוגוסט 2023, הגיע הייב לאתר בנייה בקריית שמונה וניסה להיכנס ללא תיאום מראש. כשהתעמת עם מנהל העבודה במקום, הייב התבטא באופן מאיים וציין כי אם לא יישמר האתר, הוא עלול להישרף בלילה. בעקבות האיומים אחד השומרים במתחם התקשר למשטרה שהגיעה למקום ועצרה אותו. בהכרעת הדין הדגישה השופטת דוניא נסארה את נחיצותו של חוק הפרוטקשן החדש אשר פותר בעיה ארוכה שנים בקושי של מערכת אכיפה החוק להתמודד עם תופעת סחיטה ודרישת דמי חסות.
החוק קובע רבע מעונש המקסימום (שש, שבע או תשע שנים) למי שמנצל מצוקה של אדם החושש מפגיעה בגופו או ברכושו ודורש או מקבל דבר שאינו מגיע לו כדין. בנוסף, החוק מקל על בתי המשפט להרשיע וכן מבטל את חובת הנסחט להגיש תלונה במשטרה, מה שמנע עד היום מאלפי בתי עסק ומפעלים להתלונן כנגד אותם עבריינים. כמו כן, החוק מאפשר את חילוט רכושו של העבריין בשווי העבירה, גם ללא הרשעה פלילית אלא ברף הוכחה נמוך בהליך אזרחי.
ח"כ יצחק קרוייזר, יוזם החוק, ברך על הכרעת הדין ואמר: "החקיקה שביצענו מוכיחה את עצמה ומהווה פריצת דרך. בזכות חוק הפרוטקשן יש כיום הן לרשויות האכיפה והן למערכת המשפט כלים אפקטיביים למצות את מלוא חומרת הדין כנגד כל מי שמטיל אימה על אזרחים ישרים שומרי חוק. החוק הוא צלע אחת במשולש חוקי המשילות שהתחייבתי לקדם בחקיקה עוד מראשית הקדנציה שלי כחבר כנסת, לצד חוק איסוף כלי נשק וחוק מניעת גניבת תחמושת מבסיסי צה"ל שנכנסו גם הם לאחרונה לספר החוקים של מדינת ישראל. אנחנו מחוללים מהפכה במשילות, שמתבטאת במעשים ופחות בדיבורים".