'תכנית האב' האדריכלית להרחבת המרכז הרפואי הרצוג, זכתה בקונגרס הבינלאומי לעיצוב (ה- 13 במספר), במילאנו שבאיטליה, בפרס יוקרתי בקטגוריה: "בנייה בתחומי הבריאות".
לועדת השיפוט של הקונגרס, שנערך אחת לשנתיים, מטעם האקדמיה הבינלאומית לעיצוב, מוגשות מידי שנה מאות עבודות אדריכליות של פרויקטים מהעולם.
התכנית, (שכבר קיבלה את אישור הועדה המחוזית בירושלים לתכנון ולבנייה), הוגשה לתחרות על ידי האדריכל הקנדי המפורסם: טאי פארו, Tye Farrow, אשר נחשב לאחד האדריכלים המובילים והמשפיעים בעולם כולו, בתכנון ובבניית בתי חולים.
נוסף אליו, שותפים לתכנון תכנית האב להרחבת המרכז הרפואי הרצוג ל- 1200 מיטות אשפוז (מבתיה"ח הגדולים בישראל), גם הישראלים: האדריכל עופר קפלינסקי והאדריכלית איילה רונאל.
'תכנית האב' כוללת: עיבוי וחיזוק התשתיות הקיימות כיום במרכז הרפואי הרצוג (שבגבעת שאול בירושלים), וכן בינוי ארבעה מתחמי אשפוז חדשים בסטנדרט אדריכלי גבוה, שיחוברו ברשת כבישים פנימית: הראשון – מגדל אשפוז המשכי בן 6 קומות, השני – מבנה פסיכיאטריה בן 3 קומות עם 120 מיטות אשפוז (שיהווה מודל לאשפוז בתנאים מיטיבים, תחת ההזנחה הקיימת כיום, בתנאים הפיזיים של האשפוז הפסיכיאטרי בישראל), השלישי – מבנה אשפוז עתידי עם 10 קומות והרביעי – מבנה לכנסים ומלונאות למשפחות מאושפזים ולצוותי הרפואה.
שמאי קינן, יו"ר הועד הפועל של המרכז הרפואי אומר: "הזכייה בתחרות האדריכלות הבינלאומית משמחת, ועם זאת, לא מפתיעה אותנו. הרצוג הוא בית החולים העברי הותיק בארץ, שקם במאה ה- 19, התבסס במאה ה- 20, ומצוי בתנופת פיתוח אדירה במאה ה- 21. עמלנו רבות בשנים האחרונות על תכנית פורצת דרך לאספקת שירותי רפואה ובריאות למטופלים, שבדרך כלל נדחקים בארץ ל'חצר האחורית' של המערכת (בריאות הנפש, סיעוד מורכב, שיקום גריאטרי והנשמה)".
לדבריו: החזון שלנו כפול: 1. בית חולים ציבורי, לא פרטי ואליטיסטי, ששם דגש – לא רק על רפואה איכותית, אלא גם על כבוד אנושי למטופלים המורכבים ביותר, על ידי תנאי אשפוז מצוינים. 2. חשיבה פורצת דרך בעולם: לא רק בית חולים, אלא גם מרכז בריאות ציבורי, שיספק שירותי רפואה מונעת ויקדם בריאות בקהילה, בעיקר לגיל השלישי ולבריאות הנפש".