העתירה (בג"ץ 120/24) שאילצה את הממשלה לספק לכנסת את פירוט מסמכי התקציב מגיעה לדיון בבג"ץ בהרכב של שלושה שופטים – מ"מ נשיאת ביהמ"ש העליון, השופט עוזי פוגלמן, השופט נעם סולברג והשופטת דפנה ברק-ארז. בזמן שדיוני התקציב מגיעים לשיאם בכנסת, בג"ץ עשוי לקבוע את כללי השקיפות מול הכנסת והציבור שתידרש להם הממשלה מכאן ואילך ולשנות באופן מהותי את האופן שבו הציבור מצליח להבין כמה בדיוק הממשלה משקיעה בו, איפה ואיך.
רמי הוד, מנכ"ל קרן ברל כצנלסון: "כבר מהחומר המועט שפורסם עם תקציב המדינה, ברור שמדובר בתקציב ביזה, שמקצץ בשירותים החברתיים ומתעדף את מקורבי הממשלה. סמוטריץ' ונתניהו חושבים שמדובר בכספם הפרטי. הדיון בבג"ץ נועד לשים לזה סוף ולחשוף לציבור הרחב מה הממשלה עושה עם הכסף של כולנו".
ביום שני בשעה 9:00 ייערך דיון בעתירה של קרן ברל כצנלסון ושישה חברות וחברי כנסת – ולדימיר בליאק, מטי צרפתי הרכבי, מירב כהן, נעמה לזימי, גלעד קריב ואפרת רייטן – לחייב את הממשלה לספק לכנסת את מלוא המסמכים הדרושים להבנת הצעת תקציב המדינה. את העתירה הגישו עורכי הדין חגי קלעי, אוהד רוזן ועוז פנחס.
העתירה הוגשה מיד לאחר אישור התקציב הנוסף לשנת 2023, מאחר שבעת אישורו הממשלה לא הגישה לכנסת את המסמכים שהיא מחוייבת בהם על פי החוק ועל פי הנוהג, בהם התכנית הרב-שנתית שמגדירה את יעדי הגירעון וההוצאה של הממשלה (בהתאם לקבוע בחוק יסוד משק המדינה), כמו גם את ההסבר המילולי לפעילויות השונות של המשרדים (המכונה גם "הספר הכחול"). בעתירה נדרש כי התקציב הנוסף לשנת 2024 יגיע לכנסת עם מלא המסמכים הרלוונטיים וכן כי יוגשו לכנסת בדיעבד כלל המסמכים הנדרשים של התקציב הנוסף של שנת 2023. על אף שאושר ללא החומר הקבוע בחוק, בשל מצב המלחמה, לא ביקשו העותרים לבטל את התקציב הנוסף ל-2023.