במהלך הדיון דרשה יו"ר הוועדה ח"כ פנינה תמנו שטה להשיב את הראיונות הפרונטליים לתהליך הוצאת הרישיון: "אנחנו בדיון שעוסק בדיני נפשות. אולי תחלקו נשקים בסופר?". באגף לרישוי כלי ירייה התנגדו ולא היו מוכנים להתחייב לתאריך החזרת הראיונות והציגו בדיון את כמות הבקשות: "קיבלנו 285 אלף בקשות ואישרנו מעל 80 אלף". נציגי משרד הרווחה והאגף לרישוי כלי ירייה בישרו כי תוך כשלושה חודשים יהיו מוכנים להפעיל את מתווה העברת המידע בין המשרדים
הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי קיימה היום (ב') דיון מיוחד בסוגיית השיתוף והתאום בין האגף לרישוי כלי ירייה לבין גורמי הרווחה למניעת אלימות במשפחה. יו"ר הוועדה ח"כ פנינה תמנו שטה הדגישה כי כשנשק מגיע לידיים לא נכונות הפוטנציאל שגבר אלים ירצח את אשתו הוא די ברור. "המצב כיום לא מציג את משרדי הממשלה באור טוב". עדו אבגר חוקר במרכז המחקר של הכנסת הציג מסמך על מעורבות שירותי הרווחה ברישוי נשק ובו סקירה על אי התאמה מספקת בדיווח. "ממשרד הרווחה נמסר לנו שטרם נמסר נוהל עבודה מגובש אבל שיש שיתוף פעולה והוראות החוק מבוצעות כלשונן. בהעדר ממשק מקוון לעו"סים אין מידע שוטף. שני הדו"חות המרכזיים שנכתבו המליצו לשתף את שירותי הרווחה כבר בשלב המקדמי. הנושא לא קודם כי ברווחה השיבו שבשביל לבצע הערכת מסוכנות צריך כוח אדם בהיקף שלא זמין למשרד. מאז פרוץ המלחמה הממונה על הערכת מסוכנות קיבל 28 פניות מנשים. בכל המקרים הממונה לא מצא שהם עולים לכדי פנייה לאגף לרישוי כלי ירייה".
אליעזר רוזנבאום המשנה למנכ"ל המשרד לביטחון לאומי: "מטפלים באחריות ובמקצועיות בכל 123 אלף הבקשות שטרם טופלו. עושים שיחות לבדיקת הנתונים ומוודאים שמי שמבקש רישיון ראוי לקבלו כולל בדיקת כשירות פלילית ונפשית ואם יש ספק לפקיד רישוי כזה או אחר מזמנים את המבקש לראיון אישי ואם צריך בדיקה על ידי משרד הבריאות אנו דוחים את הבקשה". יו"ר הוועדה ביקשה לדעת מה הגידול בכוח האדם? ורוזנבאום פירט: "קיבלנו 285 אלף בקשות ואישרנו מעל 80 אלף אישור מותנה ו-41390 נדחו. חוץ משש הלשכות יש עוד שני מוקדים עם פקידי רישוי שהוסמכו הסמכה מוגבלת. היו פחות תקנים ותגברנו בעוד 8 פקידים ללשכות. תגברנו את הלשכות בפקידי רישוי".
ח"כ קארין אלהרר ביקשה להבין כמה בקשות נדחו לא בגלל התבחינים הרגילים? לימור ארזני ראש חטיבת רישוי כלי ירייה: "אין לנו קשר עם משרד הרווחה. אין ממשק מסודר".ח"כ תמנו שטה: "אין ממשק ולמה אתם לא בונים ממשק? לא נוותר על זה ויש לכם אחריות שיהיה ממשק, אין לכם שיקול דעת בנושא הזה". ארזני: "יישמנו את מסקנות דן רונן ופנינו לרווחה. האנשים שהיו שם בתפקידים קודם לא רצו להקים ממשק והמשרד לביטחון לאומי מוכן להעביר את כל רשימת מחזיקי כלי הייריה ובשביל להעביר את רשימת המבקשים צריך תיקון חקיקה". היו"ר: "הגיע הזמן שניקח את הנשים שנמצאות בבית בפחד ונעזור להן. אנחנו נצא מהוועדה הזאת עם תכנית סדורה ואם צריך תיקון חקיקה אז נתקן".
ח"כ אלהרר: "אי אפשר להפקיר את הנשים והילדים. לא יכולה לשמוע טענה למה לא עשו זאת בעבר. יותר נוח לכם לצעוק ולרקוד טרנספר אבל אל תאשימו את הממשלה הקודמת. צריך ממשק מחשובי כולל ביטוח לאומי על התמודדות נפשית. בשם הביטחון לא ניתן נשק לכל מי שמבקש. החקיקה צריכה לבוא ואם השר לא מסוגל לחוקק את החוק שיגיד ונחוקק אותו בכנסת". ח"כ יואב סגלוביץ': "צריך להסתכל על התמונה הכוללת ויש פה החלטה פוליטית של ישראל מתחמשת והתהליך צריך להיות ראוי והמשרד לביטחון פנים עשה תהליך עקום. פותרים אנשים מאימון ירי בגלל מצוקת כוח אדם ויש פה בסיפור המקצועי כשל במשרד לביטחון לאומי. עצם העובדה שמחלקים רישיונות בצורה מופרעת זה בלתי נתפס".
ח"כ אלי דלאל: "נושא נשיאת נשק הוא דבר הכרחי אבל צריך לעשות איזונים בשמירה על נשים וילדים. לא היינו ערוכים למתן כמויות כאלה של נשק ואולי לא חשבנו על כל ההיבטים. אין מספיק הכשרות ומטווחים ויש הרבה בעיות. הממשקים של הרווחה, רשות האוכלוסין והבריאות חייבים להיות מתואמים".
ח"כ קטי שטרית: "יש מספר משרדים שנשענים על המשרד לביטחון פנים ואני לא רואה כאן אחריות משותפת. אי אפשר לתת רישיון לאף פונה אם משרד הרווחה והבריאות נותן את דעתו. אני יודעת מהנתונים שזה לא רק עניין של ירי. אם אתם נותנים את הכלי אתם צריכים לדאוג שהמשרדים האחרים יהיו אחראיים לא פחות מכם". ח"כ לימור סון הר מלך: ראינו פעם אחר פעם באירועי ה-7 באוקטובר איך אקדח הציל בניין. איך נשק ארוך הציל רחוב. זה לא קמפיין, זה קמפיין איום ונורא ויש לנו אחריות כלפי מדינת ישראל ופשענו כשלא אפשרנו לאנשים להגן על עצמם. הראיון הפרונטלי מתרחש 20 שניות, שואלים למה אתה רוצה לקבל נשק? בעשור האחרון מכלי נשק ברישיון נרצחו 11 נשים, מכלי נשק שהסתובבו באופן לא חוקי נרצחו 70 נשים ובכלי נשק אחרים נרצחו 77 נשים. אם רוצים להיות נאמנים לאמת צריך לדבר על איסוף הנשקים שלא ברישוי כדי לתת מענה ודאגה אמיתית למדינת ישראל והנתונים מדברים בעד עצמם".
רוזנבאום: אנחנו בתהליך מואץ לגיוס 50 פקידי רישוי קבועים למוקד ארצי והכוונה שעד סוף חודש פברואר נשלים את הגיוס. מכשירים מתחם חדש להצבה פיזית מבחינת מחשוב ושדרת ניהול לשפר את ההליך. עם הרווחה דייקנו את קבצי המידע שנעביר להם והם יעבירו לנו אינדיקציה למסוכנות מבחינתם שבגינה לא יינתן רישיון. החלק שלנו בממשק יכול לקחת חודשיים שלושה. בביטוח הלאומי אמרו שחוק הגנת הפרטיות מנע זאת ואין חולק שצריך לתקן זאת. מה שנמצא בבדיקה במשרד המשפטים לגבי בנות השירות הלאומי. עמדתי הייתה שהן ראיות לעסוק בשני התבחינים הללו ומשרד המשפטים בודק את הנושא". ארזני: "יישמנו את כל מסקנות דן רונן כמעט במלואן פנינו לכולם ובזמנו אף אחד לא נענה ליישום המסקנות. יש פרוטוקולים עם וועדות ומכתבים שנשלחו לכל המשרדים והכל נעשה ותזכרנו אותם במכתבים כמעט שנה ודבר לא נעשה, את החלק שלנו עשינו. כל מבקש בקשה נבדק אחת לחודש ואם עולה בעיה הרישיון מבוטל".
סאיד תלי מפקח ארצי במשרד הרווחה: "נשק בידיים של אנשים מסוכנים הוא לא רק אמצעי לרצח אלא גם אמצעי לדיכוי והפחדה. יש טיוטות לכל הממשק הממוחשב וזה גם ייקח חודשיים שלושה וזה יאפשר דיווח ישיר לתוך המאגר. אנו רוצים לדווח על מקרים מטופלים ברווחה. יש 50 נשים שמעבירות פניות באמצעות עמותות וגורמי טיפול למניעת אישור אחזקת נשק. כדי שאני אדווח אני צריך הערכת מסוכנות. מרבית הנשים בסיכון ובאיום מוכרות במשטרה". היו"ר לנציגי המשרד לביטחון לאומי: "אנחנו מצפים שתחזרו לראיון פרונטלי לאחר שתקבלו ותכשירו את 50 התקנים". רוזנבאום: אני לא חושב שצריך לערוך ראיון פרונטלי". היו"ר: "אולי תחלקו נשקים בסופר". רינת יופה משרד הבריאות: "הממשק בינינו למשרד הביטחון קיים שנים רבות. לנו יש גישה למאגר מחזיקי הנשק כדי לבדוק כל בקשה פרטנית וזה חסר לרווחה. מי שמחזיק בנשק זה לא מידע סודי וצריך להיות נגיש".