ועדת העבודה והרווחה אישרה לקריאות שניה ושלישית הצעת חוק ממשלתית, המאפשרת למפקח הארצי על האומנה להאריך ב-3 חודשים נוספים את תקופת שהייתו של ילד באומנת חירום בשל המלחמה. ההוראה תחול על ילדים שתום תקופת אמנת החירום המירבית שלהם חלה מה-7 באוקטובר ולמשך 3 חודשים.
נטלי מופסיק ממשרד הרווחה הסבירה כי אמנת חירום היא הליך הגנתי ומיידי בו מוצא הילד מביתו בשל סכנה, לאחת מ-30 משפחות המכהנות כמשפחות לאמנת חירום, לתקופה של עד 3 חודשים עם אפשרות להארכה ב-3 חודשים נוספים. לדבריה תקופת אומנת החירום מתמקדת בהגנה על הילד, מיצוב מצבו הנפשי, אבחון והחלטה על המשך דרכי הטיפול בו. בתקופה זו נבחנות גם בקשות של הורים להשבת הילד לחיקם וכן התאמתם וכשירותם של בני משפחה אחרים המבקשים לטפל בו. התיקון שאושר היום מאפשר כאמור להאריך את אמנת החירום מאורך מירבי של חצי שנה לתשעה חודשים, באישור המפקחת הארצית על האומנה ובית המשפט.
זכי חרוב, מנכ"ל שחר שירותי אומנה: "אמנת חירום זה אומר שהילד נמצא בסכנה וצריך להגן עליו. מהמקום הזה אנחנו צריכים לפעול. כמובן שבמקביל בודקים איפה הוא יהיה, מה עם ההורים שלו והאם מדובר בסידור לטווח ארוך. ברגע שסיימו עם כל הבדיקות, בדרך כלל בתוך ששה חודשים, מקבלים החלטה. עם זאת, אנחנו מתמודדים כרגע עם הרבה אירועים שלא קורים במצב רגיל. עובדים במילואים, קרובים של עובדים שנפגעו או נהרגו, זה גוזל הרבה אנרגיה והזמן הנוסף הזה יאפשר לנו לעבוד יותר נכון".
ח"כ דבי ביטון הביעה חשש כי הארכת תקופת אמנת החירום תפגע בטובתו של הילד ובמאמצים של הוריו להשיבו לחיק המשפחה. יפעת פוליצר, הממונה על ייצוג הורים בסיוע המשפטי של משרד המשפטים הוסיפה: "אנחנו מדברים על 9 חודשים, בזמן ילד זה הרבה מאוד. חצי שנה זה מספיק זמן כדי לנהל הליך מסודר ולקבוע מה יקרה בהמשך. מה שמבקשים פה נובע משיקולים טכניים של כוח אדם ואין לי שום ביקורת על עובדי הרווחה שעובדים קשה ורואים את טובת הילד, אבל אני באתי להשמיע את קול המשפחות שאומרות- תנו לנו להוכיח שאנחנו יכולים. דווקא בזמן מלחמה אנחנו צריכים לשמור על זכויותיהם הבסיסיות של ההורים".
יו"ר הוועדה ח"כ אייכלר ביקש לוודא כי גם אם התיקון יאושר, הארכת אמנת החירום לא תתבצע באופן אוטומטי וכי תהיה חובה לבחון כל מקרה לגופו ולאשר את ההארכה, גם בבית המשפט, כאשר גם ההורים או באי כוחם מקבלים את האפשרות להציג את עמדתם. כמו כן הבהיר כי הנוסח מחייב את גורמי הרווחה והממונה לפעול במהירות האפשרית לבחינת כל מקרה. בתגובה, המפקחת הארצית על האומנה רחל לוין איגר התחייבה בפני הוועדה: "חזקה עליי שלא אשב בשקט" וכן הבהירה כי "כל מקרה, גם אם אנחנו מפעילים את שיקול דעתנו, יגיע לבית משפט שישקול את כל האפשרויות".