הדברים נאמרו בדיון בהצעת חוק שתעניק הגנה מפיטורים למשפחות החטופים, למפונים ולבני זוג של משרתי מילואים הנעדרים ממקום העבודה לשם טיפול בילדיהם
ועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ ישראל אייכלר החלה לדון בהצעת חוק להגנה על עובדים בשעה חירום, בהכנה לקריאה שניה ושלישית. הצעת החוק מחילה את ההגנות הקיימות בחוק הגנה על עובדים בשעת חירום מ-2006, בהן איסור פיטורי עובד שהתפנה מביתו בעקבות מתקפת הטרור והמצב הביטחוני, על פי רשימת היישובים המצורפת כתוספת להצעת החוק. בנוסף, כוללת ההצעה הגנה מפיטורין לבני ובנות זוג של משרתי מילואים שנעדרים ממקום עבודתם בשל הצורך לשהות עם ילדים, בהיעדר מסגרות חינוך. הצעת החוק מעניקה בנוסף איסור פיטורים גם לעובד שהוא נעדר, שבוי או חטוף, או בן משפחה קרוב של אחד מאלה- הורה, בן או בת זוג, וכן לעובד שהוא בן משפחה אחר של נעדר, שבוי או חטוף נדרש להיעדר בשל הנסיבות האמורות. תחולת החוק מוגדרת החל מה-7 באוקטובר 2023.
במהלך הדיון נכנסו לחדר הוועדה נציגים של משפחות החטופים וקראו לחברי הכנסת לפעול לשחרור קרוביהם. שיר סגל שהוריה נחטפו לעזה: "התפרצנו לכאן כי הסבלנות שלנו תמה. אין לנו יותר זמן לבזבז, אנחנו לא יכולים לסבול שניה שעוברת בלי שהנושא הזה נמצא בראש סדר העדיפויות. ההורים שלי לוקחים תרופות והפעם האחרונה שראיתי אותם הייתה בסרטון הישגים של החמאס, כשהם באוטו של אבא שלי אזוקים ומפוחדים. אני שואלת מה אתם עושים היום, מה עשיתם אתמול כדי להחזיר את ההורים שלי הביתה?" (סרטונים של דברי נציגי המשפחות באלבום).
יו"ר הוועדה ח"כ אייכלר פנה למשפחות ואמר: "כולנו איתכם, אנחנו פועלים כל הזמן ונמשיך לפעול למען החטופים ובני משפחותיהם, עד שיחזרו בעזרת השם ונוכל לראות אתכם ביחד"
בהמשך הדיון דנה הוועדה בסעיפי הצעת החוק. חברות הכנסת מירב כהן, נעמה לזימי ופנינה תמנו שטה ביקשו לוודא כי ההגנות יחולו על אוכלוסיות שמצבן אינן מוגדר כרגע באופן ממוקד בנוסח, כגון עובדים שעתיים, הורים גרושים וגרושות של משרתי מילואים, הורים לילדים עם צרכים מיוחדים ששוהים במסגרת תעסוקתית ועוד, וכי העובדים יהיו מוגנים גם מפני צמצום בהיקף משרתם. כמו כן ביקשו כי התפטרות הורה לצורך טיפול בילד בתקופה זו תזכה בפיצויי פיטורים. בנוסף, ביקשו להבהיר על אילו עובדים חלה ההגדרה של הגנה מפני פיטורין, מלבד בני ובנות זוג של משרתי המילואים. לדברי ח"כ מירב כהן הצעה לשינוי נוסח הצעת החוק מרחיבה את תחולת ההצעה לאוכלוסיות רבות נוספות. בין היתר ביקשו חברות הכנסת לדעת האם הנוסח החדש כולל גם נשות אברכים שתאלצנה להיעדר מעבודתן כדי לטפל בילדים.
בתום הדיון אמר יו"ר הוועדה כי יקבעו דיונים נוספים בהצעת החוק, ככל הנראה בהמשך השבוע.