משרד התקשורת יחד עם צוות המטרו קיימו "שולחן עגול" להובלה משותפת של תכנון וקידום נושאי התקשורת במיזם המטרו
בדיון השתתפו נציגים של חברת הביצוע (נת"ע) ושל חברות התקשורת
שר התקשורת, ד״ר שלמה קרעי: "כחלק מהתפיסה שאנחנו מובילים של ישראל מתחברת ובראייה צופה פני עתיד, המדיניות החדשה של משרד התקשורת היא לא להמתין לבעיות קליטה ולפתור אותן בדיעבד, כמו עם כביש 16, אלא בכל תכנית ממשלתית עתידית ובכל הקמה של שכונה או עיר חדשה, תשתיות התקשורת יתוכננו מראש. ברכבת ובמנהרה, בכביש ובמטרו, בנגב, בגליל וביהודה ושומרון, אזרחי ישראל יקבלו פרישה סלולרית מתקדמת. הנחיתי את הצוות המקצועי במשרד לפעול בהקדם ולסייע לכלל העוסקים במיזם המטרו כדי לוודא שמשתמשי המטרו ייהנו בו מתקשורת ברמה הגבוהה והבטיחותית ביותר".
מנכ"ל משרד התקשורת (בפועל), מימון (מוני) שמילה: "אזרחי ישראל ראויים לתשתית סלולרית איכותית בכל זמן ובכל מקום גם בעת נסיעה במטרו. עבודה משותפת מבעוד מועד תוביל בהכרח להישגים לכולם".
בכירים במשרד התקשורת, ברשות המטרו שבמשרד התחבורה ובחברת נת"ע התכנסו לראשונה לפני כשבוע במתכונת שולחן עגול לטובת תיאום ציפיות לקראת שלב התכנון המפורט של מיזם המטרו: תכנון העתקת
תשתיות תקשורת נייחות וסלולריות ממקומות בהם יעברו עורקי התנועה ותשתיות המטרו, וכן הצגת דרך הפעולה לאספקת קליטה סלולרית במנהרות התת-קרקעיות של פרוייקט המטרו לטובת ציבור הנוסעים.
בעקבות השיחה הפורה, החליט מנכ"ל משרד התקשורת מוני שמילה להקים שני צוותי עבודה מצומצמים: האחד – לתיאום מיפוי התשתיות והעתקתן, והשני – לאספקת שירותי הסלולר במנהרות המטרו.
כזכור, תוכנית המטרו היא תוכנית התשתיות הלאומית הגדולה ביותר של מדינת ישראל בעשורים הקרובים. המטרו צפוי לשמש כ-2 מיליון אזרחים מדי יום ובנייתו צפויה להסתיים בשנת 2034. פגישה נוספת בנושא התשתיות התקשורתיות צפויה להתקיים בשבועיים הקרובים.