משרד להגנת הסביבה מפרסם קול קורא לתמיכה בהקמת מתקן טיפול ומיון זכוכית המתמחה במיון שברי זכוכית לצבעים. מטרת התמיכה היא לעודד את מיחזור פסולת הזכוכית למכלים חדשים בישראל.
צריכת מכלי המשקה מזכוכית בישראל עומדת על כ-130 אלף טונות בשנה. כ-60% מתוכם נאספים במסגרת חוק הפיקדון וחוק האריזות. מכיוון שהזכוכית הנאספת אינה מופרדת לפי צבעים בעת ההשלכה, ובשל עלות המיון וכשלים בשרשרת הטיפול, רק כ-15% מהזכוכית הנאספת נשארת למיחזור והתכה למכלי זכוכית בארץ. שאר הזכוכית מיוצאת כשברי זכוכית לא ממוינת למיחזור בחו"ל. השלמת שרשרת הטיפול, על ידי הקמת מתקן מיון לפי צבעים, תשאיר את פסולת הזכוכית למיחזור ושימוש בארץ, על כל המשמעויות הסביבתיות הנלוות לכך.
מיחזור זכוכית נחשב כבעל פוטנציאל מיחזור גבוה, כאשר 100% מפסולת הזכוכית יכולים להיות מנוצלים ליצירת חומר גלם לעיבוד, ולהחליף חומר גלם בתולי. שימוש זה חוסך כרייה של מינרלים, פגיעה סביבתית, שינוע, פליטות והשקעת אנרגיה ביצירת הזכוכית – מהלך המבטא את עיקרון הכלכלה המעגלית.
אחד הקשיים העיקריים בהשלמת שרשרת המיחזור בטיפול בפסולת הוא מחסור בתשתיות טיפול. באמצעות תמיכה בהקמת מתקני מיון וטיפול בפסולת, מקדם המשרד להגנת הסביבה את סגירת מעגל השימוש בחומרים לשם השגת יעדי המיחזור ומניעת ההטמנה כחלק מהאסטרטגיה לטיפול בפסולת.
התמיכה תינתן לחברה, אגודה שיתופית או שותפות מישראל בגובה של כ-40% מעלות ההקמה ועד ל-8.5 מיליון שקל.