04.10.2024 | 19:56

קרדיט תמונה: צילום: ActionVance (unsplash)

מדהים: נתונים חדשים ומפתיעים על התעשייה הישראלית

לרגל יום כדור הארץ שחל השבוע, המרכז להתייעלות במשאבים הפועל בחסות משרד הכלכלה והתעשייה והמשרד להגנת הסביבה עם נתונים חדשים

קרדיט תמונה: צילום: ActionVance (unsplash)

לרגל יום כדור הארץ הבינלאומי שחל השבוע, המרכז להתייעלות במשאבים הפועל בחסות משרד הכלכלה והתעשייה והמשרד להגנת הסביבה מציג הישגים מרשימים בתחום התייעלות התעשייה הישראלית:

✔ המרכז העניק עד כה ייעוץ מקצועי מסובסד ל-220 מפעלים בחיסכון באנרגיה, בהטמנת פסולת, בהפחתת פליטות גזי חממה, שהביאו לעלייה בפריון

✔ 70% מהמפעלים שקיבלו ייעוץ מהמרכז כבר יישמו בפועל את המלצותיו!

✔ פעולות אלה הביאו לחיסכון ישיר לתעשייה של למעלה מ-90 מיליון שקל לשנה, ובחישוב של חמש שנים החיסכון למשק צפוי להגיע לכ- 457 מיליון שקל, זאת לפני חישוב צמצום הנזקים של תחלואה ותמותה

✔ מרכז הידע של המרכז צומח בעקביות ומכיל עשרות פתרונות רוחב ומקרי בוחן להתייעלות במשאבים ולהפחתת פסולת ופליטות במקור מהתעשיות בשלל הסקטורים

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "המרכז להתייעלות במשאבים מדגים כיצד התייעלות סביבתית ושיפור בפריון הייצור בתעשייה משתלבים זה עם זה, לטובת הציבור. ייעול השימוש בחומרי גלם, במים ובאנרגיה, מביא לצמצום ההשפעה הסביבתית של המפעלים, כך שיש כאן Win-Win לסביבה ולכלכלה"

שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: "משרד הכלכלה והתעשייה מחויב לייצר הזדמנויות כלכליות לתעשייה, שנגזרות מהדרישות הסביבתיות ואנו עושים זאת בהטמעת חדשנות ויצירת יתרון תחרותי, המכרז להתייעלות הנו פרויקט חשוב שפועל בדיוק בכיוון זה"

התעשייה הישראלית היצרנית עומדת בפני אתגרים מורכבים אשר מהווים אתגר והזדמנות לשינוי והתפתחות, הסתגלות והיערכות מחדש, הכנסת חדשנות והובלת השוק. המרכז להתייעלות במשאבים, הפועל בחסות מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והמשרד להגנת הסביבה, מביא לחיסכון בהוצאות המפעל על ידי הגברת התחרותיות והרווחיות של המפעלים ותוך הפחתת השפעות סביבתיות. זאת, באמצעות מערך ייעוץ מסובסד בתחומי הקיימות, תפעול, טכנולוגיה ואנרגיה, הכולל ליווי מקצועי של מהנדסי המרכז להתייעלות במשאבים.

המרכז להתייעלות במשאבים מסיים את השנה השלישית לפעילותו ומציג הישגים מרשימים בתחום התייעלות התעשייה הישראלית: המרכז העניק ייעוץ מקצועי מסובסד ל-220 מפעלים בנושאים של חיסכון באנרגיה, הפחתה במקור, צמצום פליטות ועלייה בפריון; עלות הייעוץ עד היום כ-18 מיליון שקל. מבדיקה שערכו במרכז עולה כי 70% מהפרויקטים יושמו בפועל והמפעלים התייעלו כלכלית וסביבתית. פעולות אלו שננקטו על ידי המפעלים הובילו לחיסכון ישיר של למעלה מ-90 מיליון שקל לשנה כך, שבחישוב של חמש שנים, החיסכון למשק צפוי להגיע לכ-457 מיליון שקל. זאת לפני חישוב צמצום הנזקים של תחלואה ותמותה.

שולי נזר, סמנכ"לית בכירה לרישוי ותעשיות, המשרד להגנת הסביבה: "התעשיה הישראלית צריכה לעשות קפיצת מדרגה בביצועים הסביבתיים והכלכליים. על התעשייה להשתלב בתהליך המשקי של גמילה מדלקים פוסיליים ומעבר לאנרגיות מתחדשות. המרכז להתייעלות במשאבים הוא האמצעי הממשלתי המסייע לתעשייה לשפר את תהליכי הייצור ולהתייעל בשימוש בחומרי גלם, אנרגיה ומים ובכך לבצע את קפיצת המדרגה ההכרחית ולהתייעל סביבתית וכלכלית"

עוז כ"ץ, מנהל מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והתעשייה: "משרד הכלכלה פועל על מנת להפחית את ההשפעה הסביבתית של התעשייה, מעבר להתבססות על חומרי גלם ממוחזרים והפחתת פליטות כל זאת לצד שיפור הפיריון וההתייעלות. אנו רואים את המגמות הסביבתיות כהזדמנות"

יותר ויותר חברות מבינות שיש צורך בעשייה יזומה ובשינוי תפיסתי, הן מבחינת ההתנהלות הארגונית והן מבחינת חינוך קהל הצרכנים, על מנת להתגבר על משבר האקלים, דרישות השוק המשתנות ותקנות רגולטוריות חדשות.

כך למשל, חברת מזון גדולה, שהסתייעה במרכז לשם לביצוע מיפוי מעמיק בשני מפעלים אשר כלל בין השאר ניתוח זרימת חומרים (MFCA), המחשב עלויות פחת נסתרות ומשמש ככלי לשיפור יעילות צריכת חומרי גלם. בעקבות הייעוץ נמצא כי פוטנציאל החיסכון באנרגיה וצמצום עלויות הייצור של החברה הוא מעל 1.3 מיליון שקל בשנה, במקביל להפחתת פליטות גזי חממה בהיקף של כ-1,000 טונות בשנה.

לשיתוף הכתבה:

כותרות אחרונות

זה האירוע המרגש שלא נתן לטילים להפריע לו

לא רק לנשים: חודש המודעות למחלה שתוקפת את כולם

״עליו גם להבטיח שהם מבינים את הסיכונים״

סוף סוף קצת אוויר: כך חגגו הצוות החשוב

״השנה האחרונה הייתה מאתגרת עבורם״ על מי דיבר השר מרגי?

אסותה לובשת חג: הצעדים שיוצאים לפועל

מעוניינים לפרסם אצלנו באתר? מוזמנים להשאיר פרטים ונציג יצור קשר בקרוב!

דילוג לתוכן